Miljöglömska illustrerad av begagnatmarknaden för bilar

milj_gl_mska

Bilden talar sitt tydliga språk. På autoscout24 som är en stor europeisk marknadsplats för begagnade bilar kan man enkelt se att miljövänliga småbilar är undantaget medan stadsjeepar har övertagit ledartröjan efter kombibilarna sedan 13 september. Det är nu fler stadsjeepar på marknaden än kombibilar medan segmentet sedan har klart störst men minskande antal fordon på marknaden.

Så länge småbilar inte är största bilsegmentet på marknaden kan miljöarbetet inte tas på allvar. Möjligen kan ett byte direkt från bil till cykel få rejäla konsekvenser, men vi är ännu ej i västvärlden genomgående kinesiska där de högutbildade arbetarna cyklar på svarta cyklar till kontorsfabrikerna för musik- och bilddistribution av PonPonPon och kattbilder. Först då kan den individualistiska arbetsmyran i den jättelika globala människostacken anse sig vara genomgående miljövänligare och fullständigt socialistisk, eller liberal med modernt språkbruk.

Följ sedan det nya kostrådet från Förenta Nationerna där varje individ tilldelas sju salladsblad om dagen, 130 gram kolhydrater, 65 gram protein, 1 gram salt, 2,3 gram svartpeppar och 12 timmar mediekonsumtion på sin personliga apparat för artificiell personlig kontakt. Undantaget är de individer på ledande positioner som av Förenta Nationerna definieras som extra speciella och som därmed har fri kost vilket innebär daglig Beluga-rom, finaste vinerna från Rhône-dalen och dagliga flygresor till miljökonferensen för att inbördes diskutera vikten av miljöarbete och minskade klimatutsläpp. Det är viktigare att prata miljöarbete än att personligen genomföra miljöarbete. Så skapas resultat.

Author: globalbrukare

Anglais to follow bellow. Global brukare i en lokal värld. Växten står lokalt, absolut inte globalt.

Leave a comment